Gå direkt till textinnehållet

Marie Blomgren kandiderar som förbundsordförande

Marie Blomgren kandiderar till förbundsordförande i Journalistförbundet. Hon gör det tillsammans med Arne König, som då kandiderar till vice ordförandeposten. (Foto Tomas Ohlsson) 

Marie Blomgren säger att hon och Arne König skulle bli ett bra team eftersom de jobbar bra ihop, är man och kvinna och har lång erfarenhet av att sitta i förbundsstyrelsen.

Anledningen till att Marie Blomgren valde att  berätta om att hon kandiderar till förbundsordförande först på kongressens första dag beror på att hennes familjeförhållande har förändrats. Hennes pojkvän har tidigare bott utomlands men ska nu flytta till Sverige.

Marie Blomgren påpekar att hon har lång erfarenhet av att jobba fackligt: tio år på Nya Wermlands-Tidningen och sex år centralt i förbundsstyrelsen.

Annons Annons

På senare tid har det bildats allt större tidningskoncerner där flera tidningar ingår. Detta har skapat nya utmaningar för de enskilda journalistklubbarna. På NWT fanns det tidigare en klubb för varje tidning inom NWT-koncernen. I dag har de tolv tidningarna en gemensam journalistklubb.

– Jag har erfarenhet av att driva frågor gemensamt för flera tidningar, säger Marie Blomgren.

Viktiga frågor att driva anser hon är ett journalistavtal som gäller för alla journalister oberoende om de arbetar på tidskrift, etermedier eller dagstidning.

– Medlemsrekrytering är också viktig. Hög organisationsgrad gör att vi kan tala för alla journalister, säger Marie Blomgren.

Fotnot: Arne König kandiderar även som förbundsordförande.

Fler avsnitt
Fler videos