Gå direkt till textinnehållet

Många skämt i medierna

Att 1 april håller ett stadigt skämtgrepp om medierna är helt uppenbart. Snart sagt varje redaktion i Sverige publicerar idag något skämt.

Möjligtvis med undantag för Svenska Dagbladet, där vi inte funnit några skämt i dag "tyvärr är allt sant, twittrade också redaktionschefen Martin Jönsson. I gengäld var tidningen förmodligen först med att berätta om alla andras skämt.

Undrar om någon gick på Dagens Nyheter skämt om att FN bildar ett nytt organ som ska övervaka och begränsa användningen av nätet, för att det inte ska överbelastas.

Kronprinsessebröllopet verkar ha varit ett populärt ämne.

Annons Annons

Nerikes Allehanda berättar att Örebro ska bekosta en jättestaty på blivande prinsen Daniel Westling. Samma tidning hävdar samtidigt att det är slutskojat i år – ett EU-beslut sätter stopp för aprilskämten .

I Helsingborgs Dagblad hävdas att Victoria och Daniel ska flytta in på Sofiero slott i Helsingborg på grund av bostadsbrist.

TV3 inledde torsdagen med att hävda att skandalprogrammet ”Tutti Frutti” skulle göra comeback.

Söderhamns-Kuriren berättar att landstinget ska bekosta en lyxklinik för skönhetsoperationer.

Nya Wermlandstidningen skriver om att hockeybusen Emil Kårberg ger upp sin ishockeykarriär för att sarsa på boxning.

Hur många som gick på skämten finns det inga uppgifter om. Frågan är om någon gick på Journalisten.ses aprilskämt om DNs satsning på silikonplattan. Den förärades i alla fall en fin dikt av Carl Fridh Kleberg som kommentar:

En liten tröst till dig min vän,
som nyligen fått gå
är väl (trots allt) att läsa,
med fincyklopen på?

Fler avsnitt
Fler videos