FOTO: Expressen/Dala-Demokraten

Magda Gad och Göran Greider blir hedersdoktorer

26 januari, 2023

Högskolan i Dalarna har utsett journalisterna Magda Gad och Göran Greider till hedersdoktorer för deras insatser inom samhällsbevakning och kultursektorn.

Magda Gad är journalist och krigskorrespondent med fokus på Mellanöstern och Afrika, och skriver för Expressen. Göran Greider är chefredaktör för Dala-Demokraten.

– En oväntad ära! Jag är ju en stor slukare av fackböcker och vetenskaplig litteratur, säger Göran Greider om att bli utnämnd till hedersdoktor. 

”Är oerhört glad över denna nyhet – jag har blivit utsedd till HEDERSDOKTOR för mitt journalistiska arbete som krigskorrespondent och promoveras i mars! Önskar att pappa hade varit i livet så att jag hade fått berätta, han hade blivit väldigt stolt över sin dotter. Tack mamma och pappa för att ni ledde in mig på rätt bana i livet”, skriver Magda Gad på Facebook.

Hedersdoktor är en hederstitel och ett uttryck för Högskolan Dalarnas uppskattning av framstående insatser med anknytning till högskolans kunskapsområden. Högskolan Dalarna har utsett hedersdoktorer sedan år 2017. Hedersdoktorerna kommer att äras vid Högskolan Dalarnas akademiska högtid den 24 mars.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Julia Nilsson. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies