Gå direkt till textinnehållet
19 konstaterade eller anmälda fall av prostitution och koppleri har skett i lägenhetshotellet i PP Pensions hyresfastighet, varav två fall i år.
Foto: Tor Johnsson

Lägenhetshotellet på Ankdammsgatan har flyttat ut

Lägenhetshotellet Apartdirect som hyrt bottenvåningen i en PP Pension-hyresfastighet på Ankdammsgatan i Solna har flyttat ut. Under de tio år som företaget funnits i huset har det pågått sexhandel i lokalen. I söndags påbörjades flytten, rapporterar Hem & Hyra.

I förra veckan avslöjade tidningen Hem & Hyra att det pågått sexhandel i huset på Ankdammsgatan 5 i Solna under tio års tid. Hyreshuset ägs av PP Pension där fackförbunden Journalistförbundet och Unionen och Medieföretagen är huvudmän.

I husen på Ankdammsgatan bor många journalister som fått sina hyreskontrakt genom PP Pensions bostadskö. Till Hem & Hyras reporter Johan Fyrk, säger den pensionerade journalisten Robert Sandström, som bor två våningar över lägenhetshotellet, att det är skönt att hotellet flyttat ut:  ”Det är en oerhörd lättnad för många som bor här”, säger han.

Robert Sandström tycker också att det är lite märkligt att det trots att det bor så många journalister i området dröjt så länge innan sexhandeln avslöjades: ”Samhällets granskare nummer ett sover, fattar ingenting”, säger han till Hem & Hyra.

Under söndagen kastades en del inventarier och en del lastades in i en flyttbil, skriver Hem & Hyra. När tidningens reporter börjar fotografera kommer en person från Apartdirect fram och säger att han vill att han ska gå därifrån och tillägger: ”Jag tycker att de artiklar ni gör är jävligt dåliga. Stick härifrån.”

När sexhandeln avslöjades sade PP Pensions VD till Journalisten att hyresgästen skulle vara ute så fort som möjligt.

 

Fler avsnitt
Fler videos