Gå direkt till textinnehållet

Kritik mot internbrev på SR Malmö

I ett internt brev till Sveriges Radios medarbetare i Malmö uppmanar kanalchefen till försiktighet i sociala medier, "även när det handlar om ’goda’ saker som mänskliga rättigheter, människors lika värde och jämställdhet”. UPPDATERAD

Brevet lästes upp i gårdagskvällens Debatt i SVT, av programledaren Janne Josefsson, och har skapat reaktioner. En av dem som ifrågasätter budskapet är Janne Josefsson, som säger till Svenska Dagbladet:

"De nämner tre saker: mänskliga rättigheter, människors lika värde och jämställdhet. Det är snarast där det formuleras i avtalet mellan staten och Sveriges television att vi ska ta ställning. Jag kan förstå att man inte kan ha programledare som direkt går emot eller förordar ett politiskt parti. Men just den formuleringen kände jag att vad är det man kommunicerar här?"

Uppdaterad:

Annons Annons

I en kommentar på sverigesradio.se skriver kanalchefen i Malmö, Anne Sseruwagi att det "känns förfärligt att ha hamnat mitt i en debatt där min hållning som människa och utgivare ifrågasätts på basis av ett internt brev taget ur sitt sammanhang".

Hon fortsätter:

"För mig är public service det vi gör i här i Malmö varje dag: i till exempel P4 Malmöhus, Din Gata och Tankesmedjan i P3 ett demokratiprojekt, ett dagligt arbete för jämställdhet, mot rasism för allas lika värde. Vi gör det genom att medvetet och systematiskt jobba för att mångfald ska prägla vårt utbud och medarbetarskara, att alla möjliga åsikter, levnadsöden och opinioner ska höras och diskuteras i radio, för och med alla skåningar i vårt lyssnarområde – både de infödda och inflyttade."

Fler avsnitt
Fler videos