Krimreportertjänsten
försvinner från GT

18 november, 2015

Förhandlingen om den nya bemanningen är klar på Göteborgs-tidningen (GT). Antalet tjänster blir detsamma efter nyår men man tappar den rena krimreportertjänsten. I stället har man fått ett nytillskott i form av en TV-reportertjänst.

Journalisten har tidigare berättat om Expressens sparpaket där ett tjugotal tjänster ska sparas in på printsidan. Nu är förhandlingarna avklarade på GT och klart står att det blir lika många tjänster, 14 stycken, i den nya bemanningsplanen.

Dock försvinner krimreportertjänsten som i stället har ersatts av en TV-reportertjänst.

– Det är tråkigt att en person måste sluta. Men å andra sidan har vi tidigare fått ett tillskott i bemanningen i form av en TV-reporter, säger Maya Dahlén Persson, ordförande i journalistklubben på GT.

Taggar: GT, sparpaket

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Årets groda 2021

Alla gör fel ibland. Men en del fel är roligare än andra. Nu kan du rösta på vilken som var 2021 års roligaste groda. Sista dag för att rösta är den 14 februari. Rösta här.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies