Karlstads-Tidningen läggs ner

6 april, 2023

NWT lägger ner Karlstads-Tidningen. Sista numret kommer ut torsdagen den 20 april. – Det är otroligt sorgligt, men jag förstår ägarnas beslut, säger  chefredaktör Veronica Sjöblom,

Karlstads-Tidningen har kämpat med vikande prenumerationssiffror och under 2022 föll upplagan under gränsen för presstödet, och i Karlstad finns redan två andra tidningar som NWT driver.

– Det är självklart tråkigt att som medieföretag tvingas lägga ned en tidning. Det är en pressröst som tystnar, säger Mikael Rothsten, mediechef för NWT Media i ett pressmeddelande.

Nedläggningen kommer inte att leda till några personalneddragningar och prenumeranterna kommer att få pengarna tillbaka, eller erbjudas andra prenumerationer.

– Det är otroligt sorgligt och en väldigt tråkig nyhet att berätta för läsarna, men jag förstår ägarnas beslut. Den här tiden har varit det roligaste jag gjort under hela min yrkeskarriär och vi ska sluta med flaggan i topp, säger tidningens chefredaktör Veronica Sjöblom, som nu går vidare till andra uppdrag inom koncernen. 

För någon vecka sedan fattade NWT-koncernen beslut om att satsa på sju nya tjänster, varav fyra journalisttjänster, som syftar till att utveckla den lokala journalistiken.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Axel Andén. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies