Kanje tar avstånd från sin egen ledarskribent

3 juni, 2020

Sydsvenskans utgivare Jonas Kanje tar avstånd från en hårt kritiserad tweet skriven av tidningens ledarskribent Mats Skogkär.

När man ser vänsterns närmast sexuella upphetsning över upploppen i USA, över plundringarna, bränderna och våldet, blir det också lättare att förstå dess strävan att genom invandring skapa liknande förhållanden här med en stor, invandrad, etnifierad och segregerad underklass.

Tweeten från Mats Skogkär, anställd på Sydsvenskans ledarredaktion, har väckt starka reaktioner under onsdagsförmiddagen. Bland annat skrev Sydsvenskans Andreas Ekström att det må vara ett etikettbrott för honom att driva opinion mot en tidningskollega, men att ”den tweet som en kollega på ledarsidan publicerade i dag är så grov att jag skäms över att den går att koppla till Sydsvenskan på minsta vis”.

Strax före lunch gick Jonas Kanje, chefredaktör och utgivare på Sydsvenskan, ut och tog avstånd från Skogkärs tweet:

”Det här är en tweet som går långt över gränsen. Ett sätt att uttrycka sig på som Sydsvenskan aldrig kan ställa sig bakom. Vi tar avstånd från den”, skriver Jonas Kanje och Sydsvenskan på Twitter.

Kommentarer

Det finns 1 kommentar på sidan.

Inlagt av Nisse tors, 2020-06-04 00:03
Jobbigt för att det är sant.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Axel Andén. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies