”Kan leda till frustration och främlingsfientlighet”

12 januari, 2021

DEBATT Carolin Dahlman, krönikör på nystarade Bulletin, kritiserar Aftonbladet för deras publiceringar om det uppmärksammade tortyrvåldtäktsmålet på en kyrkogård i Solna.

I en debatttext på Journalisten efterlyste Aftonbladets chef för Nyheter & gräv, Martin Schori, en debatt om pressetiken.

Han försvarade också hur tidningen tänker gällande namnpubliceringar i det uppmärksammade våldtäkts- och tortyrmålet på en kyrkogård i Solna.

Detta efter en tweet av Bulletin-krönikören Carolin Dahlman som kritiserat några av Aftonbladets publiceringar.

Nu svarar Dahlman i ett eget debattinlägg på Journalisten där hon bland annat skriver att hon är rädd för tilltagande rasism om namnpubliceringarna fortsätter följa den här linjen.

”Dessvärre verkar frågan om att avslöja namn på dömda brottslingar eller brottsstatistik kring skillnaden mellan invandrare och svenskfödda vara känsligt, vilket tyvärr kan leda till frustration och främlingsfientlighet som skadar landet”, skriver Dahlman.

Martin Schoris genmäle och ett svar från Carolin Dahlman hittar du här.

 

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
DEBATT

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies