Gå direkt till textinnehållet

Journalistförbundet får stöd av världens journalister

Det är många som hör av sig till Journalistförbundet för att ge sitt stöd i konflikten med Tidningsutgivarna. Det internationella journalistförbundet IFJ och det europeiska förbundet EFJ ställer sig bakom förbundets kamp om ett nytt kollektivavtal på dagspressområdet.

Det är många som hör av sig till Journalistförbundet för att ge sitt stöd i konflikten med Tidningsutgivarna. Det internationella journalistförbundet IFJ (International Federation of Journalist) och det europeiska förbundet EFJ (European Federation of Journalists) ställer sig bakom förbundets kamp om ett nytt kollektivavtal på dagspressområdet.

Det gör också det kroatiska journalistförbundet TUCJ (Trade Union of Croatian Journalists).

Men även enskilda journalister från hela världen visar att de står bakom kampen.

Den palestinska reportern Iqbal Tamimi, som arbetar på National Saudi Newspaper Alriyadh i London, är en av många som har hört av sig.

– Sverige ses av många andra länder som ett föregångsland med sin respekt för mänskliga rättigheter. Hoppas nu att er kamp kan visa vägen för andra länder där journalister behandlas orättvist, som ni.

Katie Nguyen från Australien arbetar på Media, Entertainment & Arts Alliance, en organisation med 25 000 medlemmar, är en annan supporter.

– Vi vill uttrycka vår solidaritet med journalister i Sverige som har tvingats in i en kamp med Tidningsutgivarna.

KAJSA HEINEMANN

Fler videos
Fler avsnitt