Gå direkt till textinnehållet

Journalisterna på Alingsås Tidning har inte fått lön

De anställda på Alingsås Tidning har inte fått augustilönen. Orsaken är att bolaget har likviditetsproblem. UPPDATERAD.

Idag skulle de anställda på Alingsås Tidning, Lerums Tidning samt Härryda-Posten & Partille Tidning fått sina löner. Men pengarna i ägarbolaget WM Media är slut. Beskedet till de anställda är att de får lön senare under veckan.

Alingsås Tidning har haft problem med att klara utbetalningarna under sommaren. Journalisten berättade i juli om problemen med maj- och juniutbetalningarna. Även i slutet av juli hade bolaget problem med löneutbetalningarna, men lyckades till slut ordna dem under lönedagen. På WM Media betalas lönerna normalt den 27 i varje månad.

Marcus Löfström, ordförande i journalistklubben fick besked i fredags om att augustilönerna skulle kunna bli försenade på grund av dålig likviditet.

– Det är otroligt tråkigt. Det är fjärde månaden i rad som löneutbetalningarna strular och det tär på psyket hos alla. Man vet inte om tidningen kommer att överleva, eller om man får lön från en månad till nästa, säger Marcus Löfström.

Vad säger du om ledningens agerande?
– Man får inte klara besked om vad som händer, eller hur ekonomin ser ut. Det är extremt otransparent och man har alldeles för dålig framförhållning. Beskeden kommer sent vilket gör att man inte hinner ändra autogirobetalningar eller prata med sin hyresvärd. Vissa räkningar måste betalas i tid. Hos exempelvis CSN får man bara skjuta upp betalningen en gång per år.

Hur är stämningen bland medlemmarna?
– Alla mår förstås dåligt, samtidigt har vi blivit sammansvetsade som grupp av detta. Vi har kul ihop och håller ihop och stöder varandra.

WM Medias vd och ägare William Michelsen skriver i ett mejl till Journalisten:

”Vi har haft mycket problem med faktureringen – programvara som inte funkar som det ska. Filerna till Pagero, som skickar ut fakturorna, har inte kommit fram som de ska. Vi arbetar på en snar lösning”.

 

UPPDATERING: På onsdagen betalades augustilönerna ut.

 

Fakta

WM Media
Alingsås Tidning ingår i WM Media, som också ger ut de gratisutdelade veckotidningarna Lerums Tidning samt Härryda-Posten & Partille Tidning. Journalistklubben har ett femtontal medlemmar.

Fler avsnitt
Fler videos