Journalisten instiftar stilistpris

26 november, 2012

Tidningen Journalisten och Språktidningen instiftar tre nya språkpriser.

I mars nästa åt utses årets stilist, årets löp och årets språkgranskare. De tre priserna instiftas av tidningen Journalisten och Språktidningen.

– Vi journalister är konkurrensinriktade och jag tror att språkpriser kan uppmuntra till ännu bättre journalistik, säger Journalistens chefredaktör Helena Giertta.

Men finns det inte tillräckligt med journalistpriser?
– Inte på det här området. Det är bra med uppmuntran, särskilt i så här dystra ekonomiska tider.

Patrik Hadenius, chefredaktör på Språktidningen, anser att  språkgranskaren är oerhört viktig, en ”läsarnas första ombudsman”.

– Det vill vi ge extra uppmärksamhet. Därför kommer vi att ge ett pris till årets språkgranskare, säger Patrik Hadenius.

Fram till 1 februari går det att nominera. Vinnarna tillkännages på Språkforum i mars. Prissumman för årets stilist och årets språkpristagare är 10 000 kronor vardera.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies