Gå direkt till textinnehållet

Journalist dog under kvartsfinal

Den amerikanska fotbollsjournalisten Grant Wahl avled i en förmodad hjärtattack under kvartsfinalen mellan Argentina och Nederländerna. Han hade tidigare sökt vård i Qatar för ett tryck över bröstet, och fick penicillin.

Grant Wahl, 48, som för tre veckor sedan greps för att han bar en regnbågsfärgad tröja på en gruppspelsmatch i Doha, dog i en förmodad hjärtattack i fredags när han befann sig på Lusailstadion för att bevaka kvartsfinalen mellan Argentina och Nederländerna.

Grant Wahl var korrespondent för amerikanska CBS Sports och hade en populär blogg på Substack, och var en av USAs mest kända fotbollsreportrar. Han befann sig på pressläktaren och kollapsade när matchen gick in på övertid. Läkare tillkallades, men hans liv gick inte att rädda. Det rapporterar bland andra The Guardian.

Grant Wahl skrev på Substack för en vecka sedan att han tvingats uppsöka vård i Qatar för ett ”tryck över bröstet”.

”Min kropp bröt till slut samman. Tre veckor med lite sömn, hög stress och mycket arbete kan leda till det”, skrev han. ”De senaste tio dagarnas förkylning övergick i något mer allvarligt under kvällsmatchen USA-Nederländerna, och jag kände ett tryck över bröstkorgen. Jag hade inte covid (jag testar mig återkommande här), men jag uppsökte en vårdinrättning i mediecentret idag, och de sade att jag förmodligen har luftrörskatarr. De gav mig antibiotika och hostmedicin, och jag mår redan lite bättre efter bara några timmar. Men fortfarande: No bueno.”

Fler avsnitt
Fler videos