JK svarar på kritiken

21 maj, 2014

Det är inte fritt fram för alla slags publiceringar om hyllningar av Adolf Hitler. Det förtydligar JK Anna Skarhed efter kritiken mot beslutet om en Nordfrontpublicering nyligen.

Journalisten berättade tidigare i veckan om JK-beslutet att den nazistiska sajten Nordfront inte gjorde sig skyldig till hets mot folkgrupp när den i april publicerade bilder på hyllningar av Adolf Hitler och på hakkorsflaggor.

Beslutet fick kritik av debattören och juristen Benjamin O J Boman.

Till SRs Kulturnytt säger Anna Skarhed nu i en kommentar att JK gjorde bedömningen att det handlade om nyhetsrapportering om något som inträffat och att publiceringen gjordes i ett grundlagsskyddat medium. Men beslutet innebär inte att det är fritt fram för alla slags publiceringar som handlar om hyllningar av Adolf Hitler, enligt Skarhed.

Kommentarer

Det finns 1 kommentar på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Inlagt av Henrik ons, 2014-05-21 14:14
Svastikor och heilande är en skymf mot alla folkgrupper och skall beivras men därtill behöver man inte den absurda lagen om Hets Mot Folkgrupp som är så luddig att den skapar mer problem än den löser. Förbjud Nazistiska uttryck så blir det enklare att stoppa eländet. I Tyskland ser man mycket sällan Nazisymboler öppet och kommer de fram blir reaktionerna starka. Det är dags att sluta med den vankelmodiga vandringen runt den heta gröten och förbjuda eländet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies