JK får väcka åtal mot nazisttidning

2 december, 2013

Regeringen ger Justitiekanslern klartecken för att väcka åtal mot den nazistiska webbtidningen Nordfronts utgivare för uppvigling i läsarkommentarer.

JK vill, som Journalisten tidigare berättat, väcka åtal mot Nordfronts ansvariga utgivare Fredrik Vejdeland för 28 fall av hets mot folkgrupp och tre fall av uppvigling. JK inledde förundersökningen i juli och vände sig i början av november till regeringen för medgivande att väcka åtal i uppviglingsfallen.

Nu har regeringen gett klartecken för åtal. De tre läsarkommentarerna publicerades i anslutningen till en artikel om två personer som hade blivit knivskurna i Hallstahammar i maj 2010.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies