Gå direkt till textinnehållet

Internationellt presscenter läggs ned i Norge

Norska UD har beslutat att lägga ned det internationella presscentret i Oslo.Presscentret nyöppnades förra året men har funnits sedan 1991. Många utländska journalister har kontor på centret och stängningen gör det svårt många journalister att bevaka ett av världens dyraste länder.

Norska UD har beslutat att lägga ned det internationella presscentret i Oslo. Presscentret nyöppnades förra året men har funnits sedan 1991. Många utländska journalister har kontor där och stängningen försvårar för journalister att bevaka ett av världens dyraste länder.

I presscentrets lokaler sitter bland annat Svenska Dagladet, finska YLE och franska AFP. SRs stringer Beatrice Janzon som är medlem i Foreign Press Association, FPA, i Norge har tillsammans med föreningens styrelse skickat ett protestbrev mot nedläggningen till Norges utrikesminister Jan Petersen.

I brevet skriver man att minst en tredje del av de femtio utländska journalisterna i Norge drabbas av nedläggningen och att journalister på besök i landet mister sitt gästkontor. Vidare skriver FPA att flykten av korrespondenter från Oslo kommer att öka.

Annons Annons

Tidigare i höstas irriterades norrmännen av Sveriges Radios beslut att av ekonomiska skäl lägga ner sitt kontor i Norge från och med nyår.

jn@journalisten.se

Fler avsnitt
Fler videos