Intensiva förhandlingar
om nedskärningar på SvD

21 augusti, 2012

Det pågår intensiva förhandlingar om de aviserade personalnedskärningarna på Svenska Dagbladets redaktion.

Som Journalisten tidigare har berättat fick SvDs personal för två veckor sedan veta att kraftiga besparingar och en omfattande nedbemanning väntade tidningen.

Förhandlingarna inleddes i förra veckan och pågår just nu intensivt.

Journalistklubbens ordförande Thomas Berglund avböjer att kommentera förhandlingarna i nuläget.

Journalistklubbens styrelse har tidigare i ett mejl till de anställda riktat skarp kritik mot tidningsledningens sparförslag. Klubben ser "en betydande risk i att den påtalade nedbemanningen resulterar i en allt för tunn produkt som SvD:s läsare inte längre vill betala för".

Kommentarer

Det finns 2 kommentar på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Inlagt av läsare tis, 2012-08-21 17:04
Den pågående slakten av Svenskan speglar profilen på ägarna. Inget intresse för journalistik och monumental okunnighet om tidning. Så hanteras inte en stor dagstidning i övriga EU. Hur kan det gå så himla lätt i Sverige?
Inlagt av Lars ons, 2012-08-22 08:44
Från läsarens sida verkar idag Svenska journalistkåren bestå av unga idealister som tror dom kan förändra hela världen, läsarna ska uppfostras och läras vad som är rätt och fel och vilka åsikter som är acceptabla. Artiklarna verkar vara skriva för den egna kåren i stället för svenska folket. Konsensus råder om vad som får skrivas och inte skrivas, bryts konsensus är karriären slut. Ett paradigmskifte behövs inom den svenska journalistkåren där man måste börja beskriva verkligheten konsekvensneutralt och spegla den så att människor känner att beskrivningen är trovärdig. Låt läsaren dra sina egna slutsatser och avgöra vad som är rätt eller fel och sluta behandla svenska folket som okunniga barn så kanske en tidning kan tryckas som läsaren är beredd att betala för.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies