FOTO: Breakit

”Instruerade anställda att inte prata med oss”

17 maj, 2018

I dag släpper Breakit-journalisterna Erik Wisterberg och Jon Mauno Pettersson en ljudbok om den svenska streamingjätten Spotify. ”Spotify instruerade sina anställda, även folk som slutat på bolaget för många år sedan, att inte prata med oss", säger Erik Wisterberg.

Hur sann är bilden av Spotify som resultatet av två entreprenörers vision om att rädda en musikindustri i kris? Frågan ställs av Erik Wisterberg och Jon Mauno Pettersson i reportaget Sagan om Spotify som i dag släpps som ljudbok.

"Vi har bevakat bolaget i många år i våra yrkesroller, och har lyckats arbeta upp källor som själva på nära håll följt grundarna Daniel Ek och Martin Lorentzon. Det gör att boken ger en unik inblick i det annars väldigt hemlighetsfulla företaget", säger Jon Mauno Pettersson, till vardags nyhetschef på Breakit, i ett pressmeddelande.

I arbetet med boken har ett 50-tal nyckelpersoner och källor intervjuats.

Boken baseras bland annat på intervjuer med ett 50-tal nyckelpersoner och källor. Den har lästs in av teaterregissören och radioprofilen Ludvig Josephson.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies