IFJ fördömer mord
på somalisk journalist

7 december, 2015

Hindiyo Haji Mohamed dödades när en bomb placerad i hennes bil detonerade. Internationella journalistfederationen, IFJ, fördömer dådet.

I slutet av förra veckan dödades den somaliska radio- och TV-journalisten Hindiyo Haji Mohamed av en bilbomb. Dådet skedde i Mogadishu. Hon skadades kraftigt av explosionen och avled senare på sjukhus. Det rapporterar IFJ, som också fördömer dådet.

Hindiyo Haji Mohamed och hennes man, som också var journalist och arbetade för samma arbetsgivare och som dödades 2012, lämnar sju barn efter sig.

Det somaliska journalistförbundet, NOSOJ, kräver nu att en utredning av händelsen startar omgående.

”Vi sörjer efter detta fasansfulla mord på Hindiyo Haji Mohamed som är ytterligare en påminnelse om vilka hot somaliska journalister ställs inför varje dag”, säger Omar Faruk Osman, generalsekreterare för NOSOJ, i ett uttalande om den tragiska händelsen. 

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies