Gå direkt till textinnehållet

Honduransk journalist mördad

Ricardo Alcides Ávila, 25, sköts i huvudet och avled tre dagar senare. Polisen hävdar att det var ett rån – men inget var stulet.

Tidigt på morgonen den 26 maj sköts journalisten Ricardo Alcides Ávila i huvudet när han färdades på sin motorcykel i Santa Cruz i sydvästra Honduras. Skottet träffade i huvudet och Ricardo Alcides Ávila avled tre dagar senare på ett sjukhus i Honduras huvudstad Tegucigalpa

Ingen har gripits misstänkt för mordet och honduransk polis hävdar att det handlar om ett rån, men yttrandefrihetsgruppen C-Libre som granskat fallet menar att det inte kan stämma, eftersom inget var stulet.

Ricardo Alcides Ávila arbetade som kameraman och var programledare för ett nyhetsprogram för den oberoende tv-stationen Metro TV. Han bevakade bland annat protester mot kontroversiella ekonomiska utvecklingszoner i sydvästra Honduras. C-Libre misstänker att det är rapporteringen om protesterna som ledde till att Ávila mördades.

Annons Annons

Committee to Protect Journalists uppmanar polismyndigheten att utreda mordet noggrant och undersöka om Ricardo Ávila mördades för att han var journalist.

Fler avsnitt
Fler videos