Gå direkt till textinnehållet

Hon blir SVT Sports nya chef

Åsa Edlund Jönsson blir ny chef för SVT Sport. ”Jag tror vi kan ta ytterligare steg när det gäller den fördjupande journalistiken,” säger hon.

Åsa Edlund Jönsson efterträder Per Yng och blir ny chef för SVT Sport. I dag är hon utvecklingschef på SVT Sport. Hon har jobbat på Sveriges Television sedan 1999 och har suttit i Sportens ledningsgrupp sedan 2010. Hon tillträder sin nya tjänst i början av maj.

Hur känns det?
– Jag är stolt och jätteglad att få leda Sveriges bästa sportredaktion, säger hon.

Åsa Edlund Jönsson säger att hon tror att hennes nyfikenhet och erfarenheter från att jobba med utvecklingsfrågor är en styrka.

Annons Annons

– Sen är det så att vi som jobbar med TV-sport kommer från en värld där vi varit instängda i slottar. Nu ser jag fram emot att knäcka gåta om ur man gör den bästa sportjournalistiken för alla plattformar, säger hon och fortsätter:

– Jag är också en nyhetsmänniska och ser fram emot att fortsätta att stärka SVT Sportens nyhetsbevakning. Jag tror vi kan ta ytterligare steg när det gäller den fördjupande journalistiken. Det gäller att parera händelsejournalistiken med ett mer djupgående berättande.

Vad ser du mest fram emot med ditt nya jobb?
– Att få jobba med branschens mest proffesionellt kollegor fast i en ny roll. Det känns tryggt att ha en så bra redaktion i ryggen.

Vad tror du blir den största utmaningen?
– En utmaning är konkurrensen på rättighetsmarknaden. Braodcast-kanaler behöver rättigheter till de stora idrottsevenemangen och är beredda att betala mycket för att få dem. Det är en utmaning för oss, vi har de pengar vi har. Ändå tycker jag att vi står på en bra rättighetsgrund.

Fler avsnitt
Fler videos