Gå direkt till textinnehållet

Sports Illustrateds framtid oklar – säger upp all personal

Anrika sportmagasinet Sport Illustrated har sagt upp all personal. Ägaren uppger dock att de ska fortsätta ge ut tidningen, men det är oklart hur och i vilken form.

Under fredagen fick de runt 100 anställda på det amerikanska magasinet Sports Illustrated veta att de sägs upp, antingen direkt eller om tre månader. Det rapporterar New York Times. Bakgrunden är att bolaget som producerat magasinet, Arena Group, inte betalat Authentic Brands Group, som äger varumärket, för rätten att använda det.

”Det här har varit ytterligare en tuff dag i vad som nu varit fyra tuffa år för Sports Illustrated under Arena Groups ledning”, skriver journalistklubben på Sports Illustrated i ett uttalande på X.

Framtiden för tidningen är nu osäker. Authentic Brands Group uppger att de vill fortsätta att ge ut tidningen och förhandlingar uppges pågå med Arena Group om att återuppta samarbetet. Enligt New York Times pekar det mesta dock på att tidningen, även om den överlever, kommer vara betydligt mindre än nu.

Annons Annons

Sports Illustrated har gått från att komma ut varje vecka till att bli en månadstidning, och redaktionen har stadigt krympt. Mycket material produceras av frilansare, skriver New York Times.

Kommentarer

Lämna ett svar

Vi hanterar läsarkommentarer som insändare. Regler för kommentarer.

Fler avsnitt
Fler videos