Gå direkt till textinnehållet

Mattsson: Polisen tar hoten på allvar nu

Expressens och GTs ansvarige utgivare Thomas Mattsson bekräftar att ett paket adresserat till honom och GTs chefredaktör Frida Boisen lämnats in på GTs och TV4s reception i Göteborg.

– På paketet fanns text som uppfattades som hotfull, säger Thomas Mattsson till Journalisten.

Polisen utrymde först TV4s lokaler och därefter TV4s redaktion. Därefter utrymdes hela fastigheten och Kungstorget avspärrades.

Thomas Mattsson vill inte spekulera om vilka som kan ligga bakom hot och en eventuell bomb, men han påminner om att GTs redaktion i slutet av förra året utsattes för hot. Den gången var det en medlem i Swedish Defence League som tog sig in i GTs redaktion och hotade personalen.

Annons Annons

Efter det har säkerhetsnivån höjts på GT.

– Polisen i Göteborg utreder fallet från december, säger Thomas Mattsson, som nu säger sig har förtroende för att polisen tar saken på allvar.

Tidigare har bland andra Utgivarna kritiserat Säpo för att inte ta hot som under förra året riktades på fullt allvar. I januari i år diskuterade Utgivarna och Säpo hoten vid ett möte.

– Min uppfattning är att polisen numera ser allvarligt på hoten, säger Thomas Mattsson. Det har möjligen skett en förändring av polisens attityd med anledning av det senaste årets händelser på redaktioner runt om i landet.

Journalisten har försökt nå Frida Boisen.

 

Fler avsnitt
Fler videos