Gå direkt till textinnehållet

Hon blir ny chefredaktör på UNT

Johanna Odlander lämnar Expressen för att bli publisher på Upsala Nya Tidning.

Johanna Odlander, 43 år, har en bakgrund som reporter på Eskilstuna-Kuriren och Mariestads-Tidningen samt kommunreporter på UNT.

2013 blev hon nyhetschef på UNT, men gick efter knappt två år vidare till Expressen. På Expressen har hon de senaste fyra åren startat och byggt upp den digitala läsarintäktsaffären.

NTMs vd Lina Hedenström lyfter i en kommentar vikten av Odlanders  kompetens inom att driva digital utveckling och hennes rötter i Uppsala:

– Johanna Odlander kommer att spela en viktig roll både för UNTs fortsatta utveckling och för hela Uppsala. Samtidigt kommer hon att vara viktig för hela NTMs fortsatta förändringsarbete genom sin kompetens, erfarenhet och ledarstil, säger Hedenström.

Johanna Odlander tillträder den 1 juni.

– UNT ligger mig mycket varmt om hjärtat, därför är jag både glad och stolt över att ha fått det här förtroendet. För mig är den lokala journalistiken en garant för vår demokrati, inte minst i en tid av snabba och stora samhällsförändringar och jag tror att lokala medier kommer att spela en stor roll även framåt både som nyhetsförmedlare, granskare och opinionsbildare, säger hon i en kommentar.

 

Fler avsnitt
Fler videos