Gå direkt till textinnehållet

Hjörne tog greppet om VLT

Tidningsägarna Anders H Pers och Jonas Pers tvingades ut ur VLT-styrelsen när Hjörne tog greppet om VLT på en känsloladdad extrastämma i Västerås.

Tidningsägarna Anders H Pers och Jonas Pers tvingades ut ur VLT-styrelsen när Hjörne-dominerade Mediaintressenter PLMS tog greppet om VLT på en känsloladdad extrastämma i Västerås.

– Vårt ägande slutar inte med det här och både vi och VLT kommer att överleva det här sällskapet, sade Vestmanlands Läns Tidnings delägare Anders H Pers under den extrastämma där han tvingades lämna styrelsen.

Under den känslosvallande extrastämman på tisdagen tog ägarna av Göteborgs-Posten ett fastare grepp om VLT, vilket skedde med hjälp av de släktingar i Pers-släkten som stödde tankarna på en strukturaffär där GP knyter VLT till sig ägarmässigt.

Besvikelsen var också stor hos nye VLT-delägaren och Herencohövdingen Stig Fredriksson, som heller inte fick styrelseplats i VLT:

– En knapp majoritet har kört över övriga aktieägare i dag, och det är bedrövligt, sade Stig Fredriksson.

– Det blev mycket känslor i dag. Men vi har inte kört över ägarna och för övrigt är jag övertygad om att beslutet är bra för VLT, sade Tomas Brunegård, representant för huvudägarna Mediaintressenter PLMS.

Någon ny ordförande i styrelsen utsågs inte under mötet, men detta beräknas ske kommande torsdag. Föreslagen ordförande är Tomas Brunegård.

pf@journalisten.se

Fler avsnitt
Fler videos