Gå direkt till textinnehållet

”Hela Veckans Affärers redaktion är Årets journalist”

Lisa Bjurwald, journalist, författare och krönikör i Journalisten tycker att hela den duktiga redaktionen på Veckans Affärer är Årets journalist.

Årets scoop: SD-politiker tejpade för skolbarns mun, Skånska Dagbladet, 31 oktober.

Årets journalist: Hela den duktiga redaktionen på Veckans Affärer, som läggs ned vid årsskiftet. Specifik murvel: Kurdo Baksi. Kan vi buteljera hans civilkurage och spetsa vattnet på journalistskolorna?

Årets flopp: Stora flopp-priset: Bristen på lokaljournalistik i nomineringarna till Stora journalistpriset. Hedersomnämnande: Kina hotar Sveriges politiker och civilsamhälle. Kasta ut ambassadören?

Annons Annons

Årets flipp: Räcker långfingret åt Jante och säger genomslaget för
min reportagebok BB-krisen (Volante). Sveriges kvinnor kräver uppenbarligen jämlikhet i praktiken, inte bara i tjusiga makthavartal.

Årets drev: 2018 drevades det under #MeToo, ibland utan hänsyn till pressetiken; i år har situationen svängt och flera feministaktörer har upplevt om inte drev så ganska obönhörlig granskning.

Årets mediehändelse: Bonniers köp av Mittmedia i början av året.

Årets citat: ”Det är vår förbannade uppgift att ta upp både sådant som är positivt, men också negativt. Oavsett vilket politiskt parti det gäller.”
Chefredaktör Stefan Svensson vid Staffanstorps lokaltidning, som hotas efter kritiska frågor

Fler avsnitt
Fler videos