Gå direkt till textinnehållet

Här är DI-journalisten som klämmer 50 semlor per säsong

Fettisdagen närmar sig med stormsteg och därmed också lokalpressens semmeltester. I Falkenberg har det blivit en het potatis, där har bagare uppmanat Hallands Nyheter att sluta med sitt semmeltest, eftersom de menar att det får stora konsekvenser för försäljningen.

En som gladeligen frivilligt testar sig igenom Stockholms semmelutbud är Dagens Industris Gabriel Mellqvist.

På fettisdagen den 21 februari har den semmeltokige börs­journalisten redan hunnit med att äta ett femtiotal semlor.

– Jag äter väldigt mycket semlor och twittrar om mina semlor. Jag brukar också försöka äta en semla i direkt­sänd tv på Dagens ­Industris Börsmorgon. Men jag vill inte att det ska gå överstyr. Det är en fin avvägning mellan det seriösa och det banala på något sätt, säger Gabriel Mellqvist som till vardags arbetar på Dagens Industri, och på sin fritid under ett antal år har hjälpt Krogguiden att testa semlor.

När äter du din första semla?
– Alltid den 2 januari. När Tössebageriet på Östermalm börjar med sina brukar jag gå dit och äta. Sedan åker jag runt och testar semlor privat på olika bagerier. Det brukar bli ungefär 50 per säsong.

När fettisdagen kommer brukar han vara ganska trött på semlor. Under semmeltestet provmumsas mellan tolv och tjugo semlor, som delas upp i fjärdedelar. Han medger att det är utmanande att äta så många semlor på en gång.

– Min känsla är att det är väldigt svårt att ge den sista ett högt betyg. Men jag tycker det återspeglar journalistikens vardag, du gör en massa olika val, du fastnar alltid i något problem hur du än vänder dig.

Fler avsnitt
Fler videos