Gå direkt till textinnehållet

Hanna Nyberg kandiderar till vice förbundsordförande

SVT-klubben nominerar Hanna Nyberg till vice ordförande i Journalistförbundet på kongressen i oktober. ”Jag är sugen på ett större ansvar”, säger Hanna Nyberg.

Förra veckan berättade Journalisten att nio journalistklubbar i det tidigare dagspressdistriktet nominerat Anna Herdenstam till posten som vice ordförande i Journalistförbundet. Nuvarande vice ordförande Tomas Backlund uppgav samtidigt att han ställer upp till omval.

Nu kastar sig en tredje kandidat in i matchen. Journalistklubben på Sveriges Television har nominerat Hanna Nyberg till vice ordförande.

– Hon är en av de klokaste personer som går i ett par skor, driven som få och har en förmåga att vända och vrida på allt i progressiv riktning på ett sätt vi är säkra på att förbundet behöver också kommande period. Dessutom kan hon det fackliga SVT på sina fem fingrar och har stort nätverk på företaget, säger Rebecka Mårtensson, ordförande i journalistklubben på SVT.

Annons Annons

Hanna Nyberg är ledamot i Journalistförbundets styrelse, ordförande i förbundets Yttrandefrihetsgrupp och slutade som ordförande för journalistklubben på SVT i oktober förra året.

– Jag blev verkligen hedrad av nomineringen och eftersom det är ett så viktigt uppdrag för mig och jag är beredd och sugen på ett större ansvar i förbundet tackade jag ja. Men jag vill understryka att jag är mycket nöjd med den ledarduo vi har idag och de kompletterar varandra bra, men med utmanare blir man ännu bättre, säger Hanna Nyberg.

Fakta

Journalistförbundets styrelse

Den nuvarande förbundsstyrelsen består av ordförande Ulrika Hyllert (tidigare Sveriges Radio), vice ordförande Tomas Backlund (Östersunds-Posten) samt ledamöterna Katarina Bjärvall (frilans), Anna Roos (Schibsted), Anders Forsström (Dagens Nyheter), Elisabeth Hedman (Norrbottens Media), Ann Johansson (TV4), Jens Krey (Dagens Medicin), Gert Lundstedt (frilans), Gabriella Mohoff (Göteborgs-Posten) och Hanna Nyberg (Sveriges Television Göteborg).

Styrelsen utses av Journalistförbundets kongress i oktober.

Fler avsnitt
Fler videos