Gå direkt till textinnehållet

Han har bevakat krim sedan han var 11

Jamshid Jamshidi är 23 år men har redan hunnit ägna sig åt kriminaljournalistik i ett drygt decennium. Nu rekryteras han till TV4 för att vässa krimjournalistiken där. ”Jag vill gräva där ingen annan gräver”, säger Jamshid Jamshidi.

– En väldigt rolig rekrytering, skriver Martin Ekelund, tf digital chef, nyheter och samhälle på TV4, till Journalisten.

Ekelund beskriver Jamshid Jamshidi som ”en av Sveriges mest framgångsrika kriminalreportrar”. Jamshidi kom till Aftonbladet 2016, som 16-åring, men hade innan dess frilansat för tidningen i flera år. Han började medverka i den lokala nättidningen märsta.nu redan som elvaåring.

Jamshid Jamshidi säger till Journalisten att han ser krimjournalistiken som en viktig del av samhällsbevakningen; det är ett bevakningsområde som skär genom flera samhällsfrågor.

Annons Annons

– Jag brinner för att berätta om vad som faktiskt har hänt. Det handlar mycket om att försöka få läsare och tittare att följa med bakom det som är offentligt, i egna nyheter.

Hur jobbar du för att göra det?
– Genom att gräva där ingen annan gräver, vara envis och aldrig nöja mig med myndighetssvar. I kombination med ett källarbete.

Varför går du till TV4?
– Bland annat för att testa ny mark och jobba i ett nytt format. Jag ser väldigt mycket fram emot att vara med och utveckla TV4s kriminaljournalistik, något som jag är ödmjuk inför, säger Jamshid Jamshidi.

– Men jag fick en väldigt fin avtackning på Aftonbladet och kommer verkligen att sakna dem.

Fler avsnitt
Fler videos