Gå direkt till textinnehållet

Han blir chefredaktör för fyra lokaltidningar

Bonnier News Local har utsett Adam Jönsson, 31, till chefredaktör och ansvarig utgivare för Skövde Nyheter, Skaraborgs Läns Tidning, Västgöta-Bladet och Falköpings Tidning.

31-årige Adam Jönsson börjar sin nya roll som chefredaktör för de fyra titlarna i det Bonnierägda bolaget Västgöta-Tidningar (VGT) den 12 september och efterträder Patricia Svensson som i stället tillträder som chefredaktör för Jönköpings-Posten och JNytt.

Han kommer senast från rollen som nyhetsredaktör på Skövde Nyheter. Han har tidigare erfarenhet som bland annat sportchef på tidningen Bohusläningen.

– Det känns stort och hedrande att få uppdraget att leda våra redaktioners viktiga arbete. Jag ser fram emot att framöver lära känna lokalborna på våra utgivningsorter ännu närmare, säger Adam Jönsson i en kommentar.

– Vi ska vara där våra läsare är. Det kan vara alltifrån hur en vägavstängning påverkar trafiken till längre reportage och granskningar. Det görs redan väldigt stark journalistik på VGT-titlarna och den ska vi förvalta och förädla. Samtidigt ska vi inte stå still utan måste testa nya grepp och infallsvinklar på vår journalistik. Men exakt hur det kommer se ut får vi tillsammans inom VGT komma fram till.

– Jag är väldigt glad att Adam Jönsson tackat ja till rollen som chefredaktör och ansvarig utgivare för VGT-titlarna. Han är en driven och engagerad publicist som, tillsammans med respektive redaktion, vill utveckla lokaljournalistiken ytterligare, säger Carl-Johan Bergman, chef redaktionell verksamhet på Bonnier News Local, i en kommentar.

Fler avsnitt
Fler videos