Gå direkt till textinnehållet

”Greta Thunberg står för Årets citat”

”How dare you?” undrade Greta Thunberg i sitt tal i FN. Det är Årets citat, enligt Johanna Hejdenberg, ordförande för norra Mittmedias journalistklubb.

Årets scoop: Sydsvenskanjournalisten Andreas Perssons avslöjande om de fem skånska barnen som hållits isolerade från omvärlden.

Årets journalist: Linda Hedenljung, grym grävande reporter på Östersunds-Posten som redan för fem år sedan började granska turerna kring Daniel Kindberg, Östersundshem och fotbollslaget ÖFK. I mars byggde Uppdrag granskning sitt program till stora delar på Lindas jobb.

Årets flopp: Hur Christen Ager-Hanssen behandlade journalisterna som blev av med sina jobb på Metro när tidningen lades ner. Under all kritik!

Annons Annons

Årets flipp: Min egen klubbs stipendium till Sanna Wikströms minne som vi delade ut för första gången i år till Marielle Anteskog på Hudiksvalls Tidning.

Årets drev: Politiker, riksdagsledamöter till och med, som på sociala
medier aktivt jobbar för att sänka trovärdigheten hos seriösa medier som följer de pressetiska reglerna.

Årets mediehändelse: Greta Thunberg. Och som den lokaltidnings-journalist jag är vill jag nämna att Gretas morföräldrar bor i Sandviken.

Årets citat: ”How dare you.” (Greta Thunberg inför världsledarna i FN i ett tal som spreds som en löpeld över världen, blev meme, tonsattes till dödsmetall och remixades av dj:n Fat Boy Slim).

Fler avsnitt
Fler videos