Gå direkt till textinnehållet

Grävseminariet skjuts upp till september

Gräv 2021 blir av i september – nomineringarna till Guldspaden presenteras i april.

Föreningen Grävande journalister uppger på sin hemsida att årets Grävseminarium kommer att genomföras 10-11 september. Om restriktionerna tillåter kommer det att bli ett fysiskt seminarium i Borås, annars ett nytt digitalt seminarium, Digigräv, eller en hybrid.

”Vi håller alla tummar vi har för att vaccineringen går så bra som möjligt, och att vi faktiskt får lov att arrangera ett riktigt Gräv. Många längtar efter att kunna träffas i verkliga livet så om restriktionerna har lättat så kommer det att ge en härlig energi till seminariet”, säger grävgeneral Hanna Grahn i en kommentar.

Temat för årets Gräv är ”resistens”, eller motståndskraft.

Annons Annons

Den 26 april presenteras nomineringarna till Guldspaden. 160 tävlande bidrag har lämnats in och av dessa handlar runt 25 om den pågående pandemin.

”Det här är en helt unik situation. Coronagräven kommer från olika typer av redaktioner. Det är allt ifrån det väldigt nära, berörande grävet kring ett enskilt fall, till den stora frågan om vad som hände med våra beredskapsförråd”, säger Kicki Hultin, sammankallande för guldspadejuryn, i en kommentar.

Fler avsnitt
Fler videos