Gå direkt till textinnehållet

Granskad tjänsteman häktad för knivmordet på journalist i Las Vegas

Robert Telles förlorade ett primärval i Las Vegas i juni efter en granskning som journalisten Jeff German gjort. Nu är Telles häktad för mordet på German.

Knivmordet på Las Vegas Review-Journals undersökande reporter Jeff German för en vecka ser ut att vara nära en lösning. Polisen har gripit en misstänkt: Robert Telles, 45, som arbetade som chef för Clark Countys socialförvaltnings dödsbosektion (public administrator) fram till juni då han förlorade Demokraternas primärval till posten. Det rapporterar bland andra Las Vegas Review-Journal.

I maj hade tidningen avslöjat att Robert Telles sektion med åtta anställda präglats av dålig arbetsmiljö och vuxenmobbning. Dessutom uppgavs att Telles hade en kärleksaffär med en anställd. Reportern bakom avslöjandet, som sannolikt ledde till att Telles förlorade valet, var den undersökande reportern Jeff German. German hittades mördad utanför sin bostad i lördags.

På onsdagsmorgonen genomförde polis en husrannsakan i Robert Telles bostad och senare på dagen greps Telles, misstänkt för mordet på Jeff German. På torsdagen häktades han i domstol. Polisen uppger att Telles DNA hittats på brottsplatsen samt under Germans fingernaglar.

Enligt Las Vegas Review-Journal arbetade Jeff German med en uppföljande artikel om Telles veckorna innan han blev mördad och polisen misstänker att mordet är kopplat till Germans journalistiska arbete. 

Robert Telles nekar till anklagelserna.

Fler avsnitt
Fler videos