Gå direkt till textinnehållet

Gawker i konkurs efter stämning

Den amerikanska nyhetssajten Gawker har ansökt om konkurs efter att ha förlorat en stämning på 140 miljoner dollar till Hulk Hogan.

Nyhetsbolaget Gawker kommer sannolikt att säljas på auktion efter att bolaget nu ansökt om konkurs. Det rapporterar bland andra New York Times.

Nyhetssajten Gawker beskrivs ofta som en högljudd skvallerpublikation, medan andra menar att sajten varit en god representant för, och drivande i, den nya onlinejournalistiken. Tidningen har haft som ambition att publicera sådant som andra inte gör.

Två sådana publiceringar har nu lett till tidningens konkurs. Klipp från den tidigare fribrottaren Hulk Hogans privata sexvideor publicerade på Gawker ledde fram till skadeståndet på 140 miljoner dollar som tidningen nu ska betala. Hulk Hogans stämning finansierades av PayPals grundare, miljardären Peter Thiel, som 2007 pekades ut som homosexuell av Gawker. Thiel har sedan den publiceringen lagt ned stora resurser på att krossa tidningen. Finansieringen av Hulk Hogans stämning ska ha kostat Peter Thiel tio miljoner dollar, enligt Forbes.

Gawker grundades 2002 av Nick Denton som räknar med att Gawker ska kunna fortsätta att producera onlinejournalistik, med nya ägare.

Fler avsnitt
Fler videos