Gå direkt till textinnehållet

Förhandlingarna på dagstidningsområdet fortsätter

I går tisdag fortsatte avtalsförhandlingarna mellan Journalistförbundet och Tidningsutgivarna. - Vi kan konstatera att förhandlingarna förs i en positiv anda men också att vi står mycket långt ifrån varandra, säger Journalistförbundets ordförande Agneta Lindblom Hulthén på Journalistförbundets webbplats.

I går tisdag fortsatte avtalsförhandlingarna mellan Journalistförbundet och Tidningsutgivarna. – Vi kan konstatera att förhandlingarna förs i en positiv anda men också att vi står mycket långt ifrån varandra, säger Journalistförbundets ordförande Agneta Lindblom Hulthén på Journalistförbundets webbplats.

Lönefrågorna är centrala i förhandlingen, men förbundet vill ännu inte fastställa nivån på lönekraven. Journalistförbundet ska nu analysera Tidningsutgivarnas krav närmare och avvaktar denna utredning innan kraven från förbundet konkretiseras.

– Men mycket viktiga krav från Journalistförbundet är fortfarande bland annat en låglönesatsning, att frågan om tjänsteresor utomlands regleras, att anställningstryggheten förstärks och satsningar på kompetensutveckling, säger Agneta Lindblom Hulthén till Journalistförbundets webbplats.

Förhandlingarna fortsätter på torsdag och fredag den 22 och 23 februari. Sista förhandlingsdag är utsatt till den 28 februari.

ch@journalisten.se

Fler videos
Fler avsnitt