Gå direkt till textinnehållet

Förhandlingar på GP i september

Det exakta antalet journalister som kommer att bli varslade på Göteborgs-Posten är ännu inte fastställt. Troligtvis rör det sig om mellan 20 till 25 tjänster. Första veckan i september börjar förhandlingarna mellan journalistklubben och ledningen på Göteborgs-Posten.

Det exakta antalet journalister som kommer att bli varslade på Göteborgs-Posten är ännu inte fastställt. Troligtvis rör det sig om mellan 20 till 25 tjänster.
Första veckan i september börjar förhandlingarna mellan journalistklubben och ledningen på Göteborgs-Posten.

Det var i våras som Göteborgs-Posten för första gången måste gå ut och meddela att de kommer att säga upp anställda. Ekonomiskt kärva tider hade lett till att företaget tvingats ta till flera sparpaket de senaste åren. Totalt är det ungefär 50 tjänster som ska bort, varav 20 till 25 på redaktionen.

Journalistklubben kräver att turordningsreglerna ska gälla och att så få som möjligt ska behövas sägas upp.

– Företagsledningen hoppas att förhandlingarna ska gå fort. För oss är det inget självändamål att det ska gå snabbt, även om alla vet att en utdragen process skapar oro. Viktigast är att det blir ett bra resultat för oss, säger Bertil Guslén, journalistklubbens ordförande på Göteborgs-Posten.

pj@journalisten.se

Fler avsnitt
Fler videos