Gå direkt till textinnehållet

Flera Nöjesguidenbolag i konkurs

Bolaget som producerar Djungeltrumman och tre andra bolag kopplade till Nöjesguiden har försatts i konkurs av ägarna. Det efter att miljontals kronor i skatteskulder hamnat hos Kronofogden.

Sedan tidigare är det känt att bolaget som ger ut Nöjesguiden, NGM HKM AB, har försatts i konkurs. Stora skatteskulder som hamnat hos kronofogden gjorde att ledningen bedömde att det inte gick att driva bolaget vidare.

Men det är inte det enda bolag som ägaren bakom kulttidningen Nöjesguiden, HKM Media Group, satt i konkurs den senaste tiden.

Bolaget som ger ut Göteborgs motsvarighet till Nöjesguiden, Djungeltrumman, har också försatts i konkurs av HKM Media Group. Enligt konkursansökan är enbart en person anställd på Djungeltrumman. Bolaget har skulder på cirka en halv miljon kronor till Skatteverket hos Kronofogden. Allt är skatteskulder som inkommit under 2024, samt en skuld på 170 000 till en hotellkedja, som via Svea Inkasso gått till Kronofogden.

Annons Annons

”Sökanden kan inte betala sina skulder, och detta är inte endast tillfälligt”, står det i ansökan som bolagens ägare Stefan Hellenius skickat in till Göteborgs tingsrätt.

Dessutom sätts bolaget HKM Publishing i konkurs. Bolaget hade enligt konkursansökan elva anställda. Skulderna till Kronofogden uppgår till 3,9 miljoner.

Det har inte lämnats in någon konkursansökan för koncernens moderbolag HKM Media Group. Bolaget har i dagsläget en dryg miljon i skulder hos Kronofogden.

Dessutom har bolaget Affärsstaden Media AB, som ägs till 50 procent av koncernmodern HKM Media Group, satts i konkurs. Där finns en anställd.

Totalt har HKMs bolag skatteskulder på cirka 10 miljoner kronor. Ägaren Stefan Hellenius har tidigare uppgett att det är skatt som blev uppskjuten under coronapandemin som de nu inte lyckats betala av. Han har tidigare uppgett för Journalisten att bolaget har en plan för hur verksamheten ska drivas vidare.

– Så det ser värre ut än vad det är. Vi betalar löpande. Har gjort en plan som vi håller, sa han i oktober förra året.

Journalisten har sökt Stefan Hellenius, som inte återkommit. Till Breakit har han tidigare uppgett att de immateriella rättigheter till tidningarna ägs av HKM Media Group och att utgivningen av Nöjesguiden, Djungeltrumman och Kingsize Magazine (som också ägs av HKM Media Group) ska fortsätta trots konkursen.

Kommentarer

Lämna ett svar

Vi hanterar läsarkommentarer som insändare. Regler för kommentarer.

Fler avsnitt
Fler videos