Gå direkt till textinnehållet

FIFA bad SVT radera bilder på bråk mellan spelare och Fifa-presidenten

Efter förlusten i bronsmatchen skällde Marockos stjärna Achraf Hakimi ut Fifa-presidenten Gianni Infantino i spelartunneln, vilket laget ville mörka för medierna.

VMs bronsmatch i lördags bjöd på hårt spel där den redan på förhand kritiserade huvuddomaren Abdulrahman Al-Jassim, från värdlandet Qatar, hamnade i fokus.

Efter att Marocko hade förlorat mot Kroatien rann bägaren över för högerbacken Hakimi, som stötte på Fifa-presidenten Gianni Infantino i spelargången och skällde ut honom för att de låtit en oprövad domare från värdlandet sköta en medaljmatch.

Händelsen fångades på film av SVTs reporter Johan Kücükaslan, vilket fick Fifa-personal att gå fram och be om att den skulle raderas från mobilen.

Annons Annons

– De ville att vi skulle radera bilderna. Det är klart att det är generande scener för dem, och det är lite naivt av dem att tro att ett tiotal journalister inte ska rapportera om det här när vi bevittnar det som händer. Sen kommer Infantino ut och buas ut av publiken när han kliver ut. Kanske inte ett smickrande ögonblick av Infantino, som ändå hanterade situationen proffsigt, säger Kücükaslan i en kommentar till SVT.

Fler avsnitt
Fler videos