Gå direkt till textinnehållet

Fem nominerade till styrelsen

Med drygt en månad kvar av nomineringstiden har fem personer nominerats till Journalistförbundets styrelse, inför kongressen i maj.

Med drygt en månad kvar av nomineringstiden har fem personer nominerats till Journalistförbundets styrelse, inför kongressen i maj.

På Journalistförbundets kongress på Djurönäset 25-27 maj ska det väljas en ny styrelse bestående av ordförande, vice ordförande, tio ledamöter, två revisorer och två revisorssuppleanter. I den nuvarande styrelsen har fyra ledamöter avsagt sig omval (Norbert Andersson, Ronald Rosengren, Hafida el-Abeb och Bertil Guslén) och dessutom är en post vakant sedan tidigare (Arnold Jeppsson).

Fram till den 25 april kan nomneringar skickas in till valberedningem via formulär på Journalistförbundets hemsida.

– Jag vill betona att den som nomineras måste vara tillfrågad och tydligt ha accepterat nomineringen, säger Mona Davidsson i valberedningen.

På torsdagen hade totalt fem personer nominerats till styrelsen och två till revisorsposter. Frilans Riks och Eken har båda nominerat Agneta Lindblom Hulthén som ordförande och Arne König som vice ordförande. Eken har också nominerat Dag Brember, Sif-tidningen, som ledamot.

Andreas Morén, UR och Jorma Ikäheimo, SR Sisuradio, är också nominerade som ledamöter. Stefan Ahlqvist, Finansvärlden, är nominerad som revisor och Gunilla Lindahl, Vår Bostad, som revisorssuppleant.

mj@journalisten.se

Fler avsnitt
Fler videos