Gå direkt till textinnehållet

Fängelse för Miller och Cooper – igen

De amerikanska journalisterna Matthew Cooper, Time, och Judith Miller, New York Times, som blivit indragna i den så kallades Plame-affären dömdes åter till fängelse för domstolstrots.

De amerikanska journalisterna Matthew Cooper, Time, och Judith Miller, New York Times, som blivit indragna i den så kallades Plame-affären dömdes åter till fängelse för domstolstrots sedan de överklagat sitt fall till en appellationsdomstol i Washington, skriver New York Times.

De båda journalisterna döms för att ha vägrat avslöjat sina källor för domstolen då de skrivit om fallet med den avslöjade CIA-agenten Valerie Plame. Miller och Cooper har tidigare dömts till fängelse i upp till 18 månader. De tre domarna som tog ställning till överklagandet såg ingen anledning att ändra domen.

bryt

Men fortfarande finns möjlighet för Miller och Cooper att överklaga domen i ytterligare en domstol. Misslyckas man där kommer reportrarna och deras advokater begära att Högsta domstolen omprövar fallet, något som kan ta åtskilliga veckor eller månader.

jn@journalisten.se

Fler avsnitt
Fler videos