Fängelse för hot mot chefredaktör

29 november, 2016

Tre månaders fängelse blev straffet för den 25-årige man som för tre veckor sedan hotade att döda Säffle-Tidningens chefredaktör Solveig Voyce.

Journalisten har tidigare rapporterat om åtalet. Det var i samband med artiklar som Säffle-Tidningen skrivit om händelserna kring hur mannen ska ha dränkt en hund vid en badplats som hoten kom. Efter artiklarna skickade mannen, via tidningens Facebooksida, två hotfulla meddelanden med budskapet att Solveig Voyce skulle dö. Mannen har även hotat en kammaråklagare i Karlstad.

”I mitt yrke händer det ibland att man får otrevliga meddelanden och obehagliga budskap men ett så här tydligt hot har jag aldrig utsatts för tidigare. Det gjorde mig paralyserad och fyllde mig med oro och grubblerier”, berättade Solveig Voyce i tingsrätten i Karlstad under tisdagens rättegång, skriver Säffle-Tidningen.

Tingsrätten dömde mannen till tre månaders fängelse för olaga hot och hot mot tjänsteman. Han dömdes också att betala ett skadestånd på 5 000 kronor till Solveig Voyce.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies