Gå direkt till textinnehållet

Expressen köpte vapen i Malmö

För att undersöka hur lätt det är att få tag i illegala vapen i Malmö valde Expressen att köpa ett handelvapen. Vapnet lämnades sedan över till polisen.

Tidningen ville undersöka hur snabbt det gick att komma över en pistol eller en revolver. Efter fem timmar kunde Expressens reportrar köpa en pistol som kom från forna Jugoslavien. Vapnet överlämnades sedan till polisen.


Expressen chefredaktör
Thomas Mattson försvarar tilltaget i sin blogg. Han menar att ibland kräver journalistiken ovanliga arbetsmetoder. "Reportaget om vapenköpet blev en skakande inblick i hur det går till i vissa kretsar i Malmö".

Thomas Mattson skriver att det möjligen varit både mer politiskt och etiskt korrekt att avstå från att köpa ett vapen, "men då hade det idag florerat ännu ett illegalt vapen i kriminella kretsar i en stad som redan har för många sådana problem. Nu har polisen i alla fall tagit denna pistol i beslag, och ska någon hållas ansvarig för att Expressen ägnat sig åt vapenaffärer är det i så fall jag som ju beordrade den".

Annons Annons

Fler avsnitt
Fler videos