Gå direkt till textinnehållet

Eva Hamilton: ”Jag har inte lämnat kontrolluppgift”

SVTs nya VD Eva Hamilton medger nu till Journalisten att hon inte har lämnat kontrolluppgifter på den ersättning hon betalar till sin barnvakt

SVTs nya VD Eva Hamilton medger nu till Journalisten att hon inte har lämnat kontrolluppgifter på den ersättning hon betalar till sin barnvakt.

Den privatperson som i ersättning betalar mer än 1 000 kronor per år till en annan privatperson måste lämna kontrolluppgift till skattemyndigheten.

Har du lämnat kontrolluppgift till skattemyndigheten?

– Nej, aldrig någonsin, säger Eva Hamilton.

Ska du lämna in kontrolluppgift på ersättningen till barnvakten?

– Ja. Men jag hinner inte göra det i dag.

Eva Hamilton har under flera år anlitat en före detta dagmamma för hjälp med barnpassning. Hamilton uppger att ersättningen till den före detta dagmamman understiger 10 000 kronor per år. Att hon är tvungen att lämna kontrolluppgift till skattemyndigheten har hon däremot missat och därför aldrig gjort.

Privatpersoner, som per år betalar mer än 10 000 kronor i ersättning för utfört arbete till en annan privatperson, ska betala arbetsgivaravgift. Dessutom måste den som betalar mer än 1 000 kronor i ersättning lämna in en kontrolluppgift till skattemyndigheten. Annars handlar det om så kallat svartjobb.

ma@journalisten.se

Fler avsnitt
Fler videos