Erikshjälpen polisanmäler upphovsrättsintrång

12 december, 2012

Erikshjälpen kräver att Skånepartiets ledare Carl P Herslow drar tillbaka boken Om Islam - all världens 9-åringar och polisanmäler att en text stulits från hjälporganisationen och publicerats i boken.

Som Journalisten tidigare berättat har Skånepartiets ledare Carl P Herslow använt en text om könsstympning från Erikshjälpen i boken utan att be om lov.

"I intervjuer och skrivelser har Herslow gett uttryck för att vi skulle verka för samma mål när det gäller könsstympning och att vår upphovsrättsliga talan på något sätt skulle vara ämnad att motverka detta arbete. Erikshjälpen saknar förståelse för denna argumentation", skriver Erikshjälpen på sin hemsida.

Erikshjälpens företrädare kräver att boken dras tillbaka och vill få upphovsrättsfrågan juridiskt prövad. Därför polisanmäler man saken.

"Erikshjälpen är inte intresserade av ekonomisk ersättning eftersom detta skulle kunna uppfattas som ett medgivande att använda texten", skriver Mattias Ingesson, administrativ chef och biträdande generalsekreterare för Erikshjälpen, på hemsidan.

 

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Axel Andén. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies