Gå direkt till textinnehållet

Egmonts danska förlagschef om de svenska korsordsavtalen: ”Inte fråga om en kulturkrock”

Det är inte bristande förståelse för svenska tidskrifter som gör att det danska tidskriftsförlaget Egmont nu kräver gratis och evig återpubliceringsrätt av svenska korsordskonstruktörer, utan ”tuffa utmaningar på mediemarknaden”, menar förlagsdirektören Marianne Gram i en replik.

Egmont kräver att förlagets svenska korsordkonstruktörer ger bort återpubliceringsrätten för evig tid, vilket väckt protester. I en debattartikel i Journalisten igår menade konstruktören Ulf Hyltén-Cavallius att det måste handla om en ”kulturkrock” mellan Danmark och Sverige, där den danska förlagsdirektören Marianne Gram inte har förstått de svenska korsordstraditionerna.

Nu svarar Marianne Gram i en replik att förändringen inte bottnar i någon kulturkrock eller bristande förståelse för svenska tidskrifter, utan om den kärva ekonomiska situationen:

”Vår strävan är att fortsätta leverera och utveckla högkvalitativt innehåll, inklusive våra korsord. För att uppnå detta måste vi dock säkerställa att våra tidskrifter fortsätter vara ekonomiskt bärkraftiga”, skriver Marianne Gram.

Annons Annons
Fler avsnitt
Fler videos