Gå direkt till textinnehållet

Efter Brysseldådet: Viaplay skickar inte reportrar till EM-kvalmatchen

Viaplay kommer inte att ha en studio på plats i Azerbajdzjan när landslaget spelar på torsdag, med hänvisning till personalens säkerhet, skriver Aftonbladet.

Sverige herrlandslag i fotboll möter Azerbajdzjan i Baku på torsdag, men då kommer det inte att vara några journalister från Viaplay, som sänder matchen, på plats, rapporterar Aftonbladet. I stället kommer studion att vara i Sverige. 

Anledning är den attack där två svenskar mördades av en terrorist i Belgien i samband med landslagets senaste match.

”Hotbilden mot Sverige och svenska intressen är större än tidigare och med anledning av förändringarna i säkerhetsläget har vi på Viaplay beslutat att inte vara på plats i Baku på torsdag. Våra medarbetares säkerhet och trygghet kommer alltid i första hand för oss”, skriver Viaplays presstalesperson Ruben Labbé i ett mejl till Sportbladet.

Annons Annons

Som Journalisten tidigare rapporterat hamnade Viaplays personal mitt i det drama som utspelade sig på arenan efter att terrordådet blev känt.

Jennifer Kücükaslan, som leder sändningarna, sa då till Journalisten, att händelsen skulle komma att påverka säkerhetsbedömningar framöver. 

– Man kommer att behöva göra nya bedömningar av var man kan åka och när det känns relevant och när det känns osäkert, sa hon. 

Enligt Aftonbladet kommer Viaplay att ha personal på plats när landslaget spelar mot Estland i Stockholm på söndag.

Fler avsnitt
Fler videos