Gå direkt till textinnehållet

Dra tillbaka krav på ökad arbetstid

Dra tillbaka kraven på ökad arbetstid utan kompensation samt hotet att säga upp medarbetare. Den uppmaningen riktade Journalistförbundets kongress till Upsala Nya Tidnings ledning.

Företagsledningen på UNT har sagt upp alla lokala arbetstidsavtal och vill höja arbetstiden utan att kompensera medarbetarna ekonomiskt. Om journalisterna inte accepterar hotas de av uppsägning.

I ett uttalande som togs på Journalistförbundets kongress står det att "Upsala Nya Tidning är ett ekonomiskt framgångsrikt företag. Det vore rimligt att ägaren där ville visa sin tacksamhet mot medarbetarna som sliter ihop vinsten, med förbättrade villkor och generositet i löner och arbetsvillkor."

Kongressen skriver vidare i sitt uttalande att en ökning av arbetstiden utan ekonomisk kompensation kommer att öka stressen, leda till sämre arbetsmiljö, motarbeta kreativiteten och arbetsglädjen, "vilket är viktiga komponenter för företag som vill uppnå såväl kvalitativ som ekonomisk utveckling. UNTs och andra medieföretags agerande kan bara förklaras av maktlystnad kombinerad med kortsiktigt ekonomiskt tänkande."

Annons Annons

 

Fler avsnitt
Fler videos