Aftonbladets medarbetare Ebba Thornéus, Åsa Linderborg, Eva Franchell, Gunilla Granqvist och Frida Söderlund är redaktörer för Dokumentet 2.0. FOTO: Tor Johnsson

Dokumentet 2.0 ska publiceras efter ny överenskommelse på Aftonbladet

29 november, 2017

#metoo Den planerade pressträffen ställs in efter att redaktörerna bakom Dokumentet 2.0 och Aftonbladets publisher Sofia Olsson Olsén kommit överens om hur en publicering ska göras.

De fem redaktörerna bakom Dokumentet 2.0, som innehåller anonymiserade berättelser om sexism och trakasserier på Aftonbladet, har efter en veckas förhandling nått en överenskommelse med Aftonbladets publisher Sofia Olsson Olsén om hur det ska publiceras.

Den planerade pressträffen i morgon torsdag är inställd. I stället kommer en publicering att ske ”så snart som möjligt.” Det uppger redaktörerna bakom Dokumentet 2.0.

Förra veckan berättade Journalisten att presentationen av Dokumentet 2.0 sköts upp efter att Sofia Olsson Olsén valt att stoppa en publicering i Aftonbladets kanaler. Hon uppgav att hon aldrig haft för avsikt att publicera Dokumentet 2.0.

Redaktörerna beslöt då att ställa in en pressträff och avvakta med att gå ut med innehållet i Dokumentet tills man nått en överenskommelse med ansvarig utgivare.

#metoo

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Axel Andén. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies