FOTO: Tor Johnsson

”Det är inte stoppat för oss”

23 november, 2017

#metoo Redaktörerna bakom Dokumentet 2.0 kommer att publicera om en vecka. ”Det är inte stoppat för oss”, säger Frida Söderlund.

Journalisten berättade tidigare i dag att Aftonbladets publisher Sofia Olsson Olsén beslutat att inte publicera Dokumentet 2.0 som skulle ha presenterats på en presskonferens i förmiddags.

Hon ska i stället tillsammans med Lena Mellin, ställföreträdande ansvarig utgivare, gå igenom handlingen för att se vad som går att publicera i Aftonbladet. Enligt källor till Journalisten kan det komma att handla om en ”mildare version” av det dokument som Eva Franchell, Gunilla Granqvist, Åsa Linderborg, Frida Söderlund och Ebba Thornéus är redaktörer för.

Frida Söderlund säger att de fortsätter arbetet och kommer att publicera:

– Det är inte stoppat för oss, vi behöver bara mer tid att gå igenom det och bestämma hur vi vill publicera det. Tanken från början var första veckan i december, men i och med #deadline började vi skynda på det i söndags och ville ha ut det imorse. Men för oss har inget förändrats, vi fortsätter vårt arbete, och tänker publicera det, men exakt hur, är detaljerna vi jobbar på nu, säger Frida Söderlund.

Åsa Linderborg uppger att en publicering kommer att bli av nästa vecka:

– I gruppen bestämde vi oss för att avvakta en vecka och vänta in fler historier. Dokumentet 2.0 kommer att publiceras på torsdag nästa vecka, i pappersform, precis som det första Dokumentet 1978. Hon säger också att gruppen hade förutsatt att Dokumentet 2.0 skulle publiceras online.

– Det handlar om en kommunikationsmiss mellan gruppen, tidningsredaktionen och Sofia Olsson Olsén. Vi hade trott att det skulle publiceras online, och vi hoppas också att det ska publiceras online på Aftonbladets sajt, säger Åsa Linderborg.

Vad kan du säga om innehållet i Dokumentet 2.0?
– Det visar att Aftonbladet inte är en värre arbetsplats än andra medieföretag.

#metoo

Årets groda 2022

Alla gör fel ibland. Men en del fel är roligare än andra. Nu kan du rösta på vilken som var 2022 års roligaste groda. Sista dag för att rösta är den 14 februari. Rösta här.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Julia Nilsson. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies