Gå direkt till textinnehållet

DNs Afrikakorre fick inte tjänstledigt – säger upp sig

Efter sommaren slutar Anna Koblanck som Afrikakorrespondent för Dagens Nyheter. Hon har tackat ja till DNs erbjudande om avgångsvederlag.

Anna Koblanck behöver en paus efter sex års intensiv bevakning av Afrika söder om Sahara. DNs nya ledning ville inte bevilja någon tjänstledighet, och därför säger hon upp sig.

– Jag hade gärna varit tjänstledig från DN i ett år, men med den nya policyn så går inte det. Det känns givetvis vemodigt att sluta på DN, jag kommer att sakna alla kollegor och samarbetet med dem. Samtidigt känns det spännande att ta ett steg vidare och göra något annat, säger Anna Koblanck.

Sedan 2004 har hon bott i Johannesburg, och haft det som bas för sina resor över kontinenten. Nu har hon precis kommit tillbaka från en tvåveckors resa i Sudan, inför helgens val. Anna Koblanck kommer att bo kvar i Sydafrika, men samtidigt vistas mer i Sverige än hon gjort under de här sex åren.

Annons Annons

– Tänker ta ett år ledigt till att börja med, och fundera på vad jag vill göra i framtiden. Jag behöver tid att smälta alla erfarenheter och upplevelser.

Fler avsnitt
Fler videos